ed schaap

Ed Schaap

Ed Schaap is in 1965 geboren in Sittard en opgegroeid in Geleen. Al meer dan 30 jaar woont hij in Stein. 

Als kind had hij al een voorliefde voor fantasy- en sciencefiction films en series die destijds op televisie waren. In de tijd dat films als Star Wars en Alien in première gingen, was hij gefascineerd door deze onbekende wereld en werd hij erin meegesleept.

In zijn kunst werd hij beïnvloed en geïnspireerd door o.a. conceptuelekunstenaars, maar in de loop van de tijd heeft hij zijn eigen weg gevonden. De werken die hij maakt zijn over het algemeen onderwerpen uit de geschiedenis, mythen, legenden maar ook dingen uit het dagelijks leven. “Ik probeer ook zo nu en dan een grappige kijk te geven, het leven is toch al zo serieus.” Het hele concept van de schilderijen die hij maakt is dat van een soort droomwereld. Een fantasiewereld die ontstaat in de dromen van mensen die zij zich, op het moment dat ze wakker worden, niet kunnen herinneren. “Alleen ik kan ze zien, ik zie mezelf meer als antropoloog die deze fantasiewezens c.q. creaturen probeert vast te leggen en te omschrijven.” Hij vergelijkt zichzelf met een victoriaanse botanische illustrator die alles probeert op te tekenen.

Ed maakt olieverf op canvas in variërende afmetingen, afhankelijk van “de wezens die ik tegenkom.” “Ook zijn er creaturen die me te snel af zijn, ze zijn al weg voordat je met de ogen kan knipperen.

Er zijn er ook die zich constant achter m’n rug bevinden, je hoort ze fluisteren en lachen.”

Hij werkt over het algemeen in natuurlijke aardse kleuren, een ingetogen kleurenpalet.


Mijn e-mail: edschaapart@gmail.com

Schaap 2
Schaap 3
Schaap 1
Schaap 4

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email