Esther en jeroen Smael

Esther en Jeroen Smael

Achter Glasatelier Wolder zitten Esther en Jeroen Smael, te vinden aan de Redemptielaan 6 in Wolder.

Loop bovenaan de Pletzersstaat even de hoek om en je kunt tijdens Artisjiek24 in hun eigen atelier een kijkje achter de schermen komen nemen. Je kunt er zelf zien hoe een glas in lood paneel wordt opgebouwd en in de tuin staan kunstwerken en decoratiestukken van glas en lood en Tiffany-stijl. “Onze werkstukken kenmerken zich door felle kleuren in combinatie met houten of stalen omlijstingen. Lichtinval zorgt zo voor een prachtig schouwspel van kleur in huis of tuin.”

Esther houdt zich bezig met het schetsen van ontwerpen, het maken van het glas in lood en het geven van workshops. Ze heeft in het dagelijks leven een parttime creatieve baan en had al een lange tijd de droom om een eigen glas-in-loodatelier te starten. Inmiddels volgt ze al verschillende jaren lessen bij ervaren glazeniers, is het eigen atelier een feit en is ze dit jaar begonnen aan de opleiding tot glazenier.

Jeroen is de ‘technisch tekenaar’ en zet de schetsen van Esther op de computer om naar ontwerpen voor de glas-in-loodpanelen.  Met zijn lasersnijder maakt hij ook figuren in hout die door Esther en/of cursisten met glas worden ingezet. Hij gebruikt zijn zin voor experimenteren om nieuwe dingen te maken uit eenvoudige materialen.
Een complementair koppel dus.

Esther en jeroen
Esther en jeroen4
Esther en jeroen1
Esther en jeroen3

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email