Jack debruijn

Mijn naam is Jack Debruijn.

Ik schilder bij Kumulus sinds winter 2003-2004.  Bij de cursus ‘Ontwikkel je eigen stijl ’.
De eerste jaren waren vooral jaren van oefenen en uitproberen en vooral veel werk op papier maken. Soms wel 2-3 ‘schilderijen’ per avond. Om diverse onderwerpen en technieken uit te proberen.


Vanaf winterseizoen 2010/2011 veranderde er iets. We kregen een nieuwe kunstdocent.
Leon Janssen die zelf ook als kunstenaar goed aan de weg timmerde. Zo heeft hij bv.
het portret van gouverneur Cremers gemaakt dat in het Gouvernement hangt.
Van Leon heb ik ontzettend veel geleerd. Hij introduceerde ook het projecteren van een foto op doek. Om zodoende de belangrijkste lijnen goed op doek te krijgen. Waarna de uitdaging begon om er een goed schilderij van te maken. Als ikzelf vond dat ‘n schilderij af was, zette hij vaak nog de puntjes op de i. En werd er nog menig uurtje doorgewerkt aan een schilderij. Hierdoor ben ik wel gegroeid als amateur. En is ook mijn werk erop vooruitgegaan. Zo werd er vaak weken achterelkaar aan 1 doek gewerkt. En maakte ik 3 a 4 werken in 1 cursusjaar van 27 avonden.


Sinds januari 2020 heeft mijn groep bij Kumulus (dat nu Vrije Academie Maastricht heet) een nieuwe kunstdocent, kunstenaar Jack Reubsaet. Hij leert ons ook goed te kijken naar ons doek en wat we ermee willen uitdrukken.


En om ‘n beeld niet 1 op 1 over te nemen, maar er je eigen draai aan te geven. ‘Ontwikkel je eigen stijl’ dus. Door iets toe te voegen en/of weg te laten. Hierdoor ben ik de laatste jaren weer op een andere manier te werk gegaan. Ik schilder nog altijd het liefst met acrylverf op doek en in verschillende formaten: van 30x30cm tot 120x100cm.
Met mijn schildersgroep en ook individueel heb ik diverse keren schilderijen mogen tentoonstellen. In cafés Charlemagne en de Bombardon, buurthuizen Beihuis en 6211, Kumulus en ’t Centre Ceramique.


Tijdens Artisjiek 2016 en 2018 heb ik werk geëxposeerd in mijn basisschool Petrus en Paulus.
Ik vind ’t dit jaar een hele eer en ook spannend om met mijn werk onderdeel te zijn van de kunstroute als amateurschilder. Ik verheug me er enorm op mijn schilderijen in Wolder te laten zien. 

Jack Debruijn 2
Jack Debruijn 1
Jack1
Jack2
Jack3
Jack4
Jack5

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email