Jacqueline moors

Jacqueline Moors

De natuur als bondgenoot

We ademen zuurstof van bomen, we eten voedsel door insecten bestoven, we drinken water door de bodem gezuiverd. De natuur, inspireert, verwondert, voegt kwaliteit toe aan ons leven. Zonder natuur geen leven.

Daarom is de natuur en met name de zorg om het behouden of verbeteren van de natuur een grote inspiratiebron voor mijn werk. Als tuinontwerpster draag ik het vergroenen van onze directe leefomgeving dagelijks met passie uit. 

In mijn kunst vraag ik aandacht voor het mooie in de natuur. Beelden van insecten, bloemen, wonderlijke kronkels van een meanderende rivier zijn terug te vinden in mijn werk. De ene keer op doek, de andere keer op papier of steen, net waar ik van denk wat past bij een thema. Diverse media, potlood, gouache, inkten, acrylverf, en olieverf pas ik toe in één werk. Druktechnieken helpen me ook om serene natuurbeelden op te roepen.

De aarde heeft onze liefde en aandacht nodig. We kunnen iedere dag samen de wereld een beetje mooier maken. Kijk mee door mijn ogen en bewonder en verwonder.

Jacqueline Moors is geboren in Maastricht. Ondertussen woont zij al meer dan de helft van haar leven met haar gezin in Ede. Daar werkt zij als ontwerpster van tuinen en buitenruimtes. De natuurlijke tuin en een organisch, eenvoudig lijnenspel zijn terug te vinden in haar tuinontwerpen. Een deeltijd kunstopleiding aan de VAN in Nunspeet heeft de laatste jaren haar ‘creëerpassie’ van het schilderen en tekenen met allerlei technieken verrijkt.

Sneeuwhout - Druktechniek met inkt en acryl op papier 20x20cm
Libelle-mixed-media-inkt-acryl-goauche-op-papier-28x35cm
Artisjok-Olieverf-op-doek-90x90cm

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email