Lilian Ritterbeeks-Smeets

Het verhaal achter Lilian Smeets

Lilian Smeets is in 1958 geboren in het dorpje Meerssen, waar zij verliefd is geworden op al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft: de mooie natuur, het Bourgondische leven en de Limburgse gezelligheid.

Al haar hele leven is Lilian op enige manier bezig geweest met het uiten van haar creativiteit. Met name beelden spraken haar enorm aan. Tijdens haar bezoeken, samen met haar gezin, aan het kunstenaarsdorp Saint-Paul de Vence in de Provence (Frankrijk), werd zij geïnspireerd door de prachtige omgeving en de geweldige kunstwerken. 

Het leven loopt zoals het loopt en wordt gekenmerkt door mooie en minder mooie momenten. Beiden zorgen voor een verrijking van het leven. In 2007 besluit Lilian daarom datgene te gaan doen waar ze met hart en ziel aan kan werken: ze begint met een cursus brons sculpturen. Hier beleeft zij enorm veel plezier aan en het wordt al snel duidelijk dat haar talenten liggen bij het vervaardigen van bronzen beelden: ze laat menig hart sneller kloppen met haar creaties.

Boordevol creativiteit, vindt Lilian haar rust in het vervaardigen van bronzen beelden. Eerst voor haar zelf, maar inmiddels ook voor mensen die geraakt zijn door de vorm en de kracht van haar beelden.

“De vreugde, het plezier en de kracht die mensen uit mijn beelden halen zijn voor mij, naast het feit dat het mij voldoening en ontspanning biedt, de redenen dat ik met veel liefde bronzen beelden maak voor jou en vele anderen.”

Lilian Smeets leeft in Brons en laat u graag genieten van haar bronzen wereld.

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email