Linde opdenacker

Linde Opdenacker

Linde Opdenacker is een enthousiaste kunststudent van 19 jaar uit Maasmechelen, België. Momenteel zit zij in haar eerste jaar van de opleiding Docent Vrije Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hogeschool Zuyd.

“Mijn reis in de kunstwereld begon al op jonge leeftijd. Als kleuter bracht ik uren door met knutselen en creatieve activiteiten. Op zesjarige leeftijd begon ik aan de Academie Maasmechelen, waar ik dans, muziek en beeldende kunst volgde. Deze veelzijdige artistieke opvoeding heeft mijn passie voor kunst verder aangewakkerd en gevormd.”

Tijdens haar secundaire opleiding aan het Atlas College in Genk heeft zij vier jaar kunstonderwijs gevolgd. Eerst heeft zij Architecturale en Beeldende Vorming gestudeerd, waarna zij zich de laatste twee jaar heeft verdiept in de Vrije Beeldende Kunst. “Deze opleiding heeft me de technische vaardigheden en artistieke inzichten gegeven die ik nu toepas in mijn eigen werk.”

Naast haar studie is zij ook actief als vrijwilliger. Op haar zestiende begon zij met het begeleiden van kinderen en jongeren op het speelplein ‘De Saenhoeve’ in Maasmechelen tijdens de zomervakantie. Daarnaast begeleidt zij verschillende creakampen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, waar zij haar passie voor kunst en creativiteit deelt.

“In mijn kunstwerken gebruik ik thema’s, zoals het doorbreken van de helderheid en wazige herinneringen. Deze zijn geïnspireerd door mijn ervaringen op het speelplein en kinderherinneringen.
In mijn werk zoek ik een balans tussen abstractie en figuratie, waarbij ik de kijker uitnodig om hun eigen interpretaties en herinneringen toe te voegen.”

Haar passie ligt voornamelijk bij teken- en schilderkunst, met een sterke focus op 2D-werken en het werken met acryl/olieverf en oliepastel.

Linde omschrijft zichzelf als een vrolijk en opgewekt persoon, met een goed gevoel voor humor, energiek en ondernemend. “Mijn doel is om mijn artistieke reis voort te zetten en mijn unieke persoonlijkheid te delen met de wereld. De mogelijkheid om deel te mogen zijn van Artisjiek 2024 is dus een uitgelezen kans.”

Linde1
Linde2
Linde3
Linde4

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email