paul koenen

Paul Koenen (Maastricht, 1967) 

Paul Koenen studeerde ‘autonome beeldende kunst’ aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Naast zijn studie als beeldhouwer hield hij zich ook bezig met fotografie. In zijn autonome werk gebruikt Koenen vooral natuurlijke materialen zoals steen, hout en metaal. De objecten zijn rauw en stoer, en tegelijkertijd herkenbaar. Koenen beheerst ambachtelijke technieken en dat is duidelijk in zijn werk terug te zien. 

Paul Koenen is een verhalenverteller. Aan zijn werk, of het nu gaat om autonoom
werk, fotografie of vormgeving, ligt altijd een verhaal ten grondslag. Het verhaal kan persoonlijk van aard zijn, maar ook voortvloeien uit ervaringen opgedaan tijdens zijn omzwervingen in omgevingen met een rijke geschiedenis. Met name in zijn fotografie, maar ook in zijn nieuwste objecten, zijn verhalen voor Koenen wellicht nog belangrijker dan het uiteindelijke product. 

In 2017 won Koenen met “Het geheugen van Maastricht” de designwedstrijd “Made for Maastricht”. Naar aanleiding van deze prijs zijn hem diverse opdrachten toegekend om met resten van gesloopte gebouwen zit-objecten te maken voor de openbare ruimte. Het prijswinnende ontwerp genaamd “WAVE” wordt momenteel in Barcelona geproduceerd door het bedrijf Escofet en is tevens finalist bij de Spaanse “Industrial Design Association Delta Award 2024”.

Paul 4
Paul 2
Paul 3

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email