Suzanne stohr

Suzanne Stohr

Suzanne studeerde aan de Academie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht.  Oorspronkelijk met de bedoeling om te gaan schilderen en illustreren, maar uiteindelijk is zij in de richting Modevormgeving terechtgekomen. Gedurende de opleiding heeft zij een voorliefde ontwikkeld voor de periode 1910-1940 en tijdens haar opleiding heeft zij zich op deze periode gebaseerd voor haar ontwerpen, dessins en voorkeur voor modellen die gerelateerd zijn aan theaterkostuums. Hierdoor en ook mede door de vrijheid die zij in haar opleiding kreeg, heeft zij haar eigen handschrift kunnen ontwikkelen.

Haar voorliefde voor het schilderen en vertalen van ontwerpen in combinatie met vrouwelijke personages is haar altijd blijven prikkelen. Veel van de kleding- en dessinontwerpen blijven in haar schilderijen terugkomen. “Het sluipt er onbewust in en ik zie het dan ook als mijn grote kracht. Mijn schilderijen zijn niet zelden biografisch van aard. Ervaringen en emoties koppel ik aan beelden die ik zomaar zie en dan verwerk in mijn schilderijen.”

In haar schilderijen gaat het erom een mooie en sterke compositie te creëren, waarbij de werking van het vrouwenlichaam, samen met de vormen en kleuren die zij gebruikt, een sterk beeld achterlaten in de waarneming van de toeschouwer. 

Suzanne4
Suzanne2
Suzanne1
Suzanne3

Volg ons op onze social media kanalen en blijf op de hoogte!

Social media
Share
Facebook
Twitter
Email